Friday, February 14, 2014

Let's say Alhamdulillah..

Alhamdulillah...Insyallah Ya Allah..kuatkan aku Ya Allah..

Gym day...is everyday..all is for my back pain..Actually, i still searching for the cure..Ya Allah gives me hope, gives me strength..Woha..dah berketul tangan nih, dada pun xbleh blah..hahaha..boleh jadi hulk nih..hehh..sudah, habis masa utk poyo..see ya blog!

Thursday, December 19, 2013

Konvokesyen UiTM Arau Perlis 2013 (Diploma In Civil Engineering)















Alhamdulillah Ya Allah, diploma dah habis..terima kasih kepada semua yang dah berbudi kepada saya, hanya Allah yang mampu membalasnya...terima kasih mak abah sebab mak dengan kaki patah pun sanggup datang, abah pun sama..terima kasih semua..love u all

Thursday, August 15, 2013

unproper RAYA!

Dari kecil sampai sekarang aku xpernah dapat raya bermakna..macam yang latest pun sama...kadang2 aku terpaksa decide benda yang aku tak mau, tapi terpaksa buat jugak demi kepentingan dia...Ya Allah, kami masing2 ikhlas, ikhlaskanlah pertemuan kami, ikhlaskan juga perpisahan kami ini Ya Allah...

Entahlah, maybe one day dia akan baca semua ni..

Am nak bagitau dengan jujur dan ikhlas, semua yang jadi dari hari kita kenal sampai sekarang, semua am buat untuk awak, awak pun dah bacakan novel separuh jalan saya tu. Mungkin awak kena baca dengan betul setiap satu chapter tu ada banyak maksud dan pesan untuk awak. Am minta maaf, sebab at the end am terpaksa tarik diri demi awak. Awak mungkin faham yang lain, dan sekarang masih lagi tengah konfius..tapi nak awak mengerti, apa yang awak rasa tu lebih teruk saya yang tanggung..sebab saya ikhlas...

Benar...dah berapa minggu dah ni kat wad, raya pun sama je, xde makna sangat..am tulis ni pun untuk awak tahu, hidup saya seribu kali serba salah berbanding awak, tapi saya faham awak perempuan, nak terima semua ni agak susah, berbanding saya...

Bencilah saya, tanamlah hatred macam saya pernah kena dulu, sebab tu mudah awak akan lupakan saya...awak akan cepat lupakan saya bila awak benci saya...saya yakin..

in future, saya takkan taruh lagi pape atas mende macam ni...saya sakit..tapi awak tak tahu...awak kena sedar, awak kena kuat untuk tempuh semua ni...

Terlampau banyak sangat nak taip sampai tak mampu nak luahkan semuanya...am cuma nak awak tahu..am minta maaf.......tu je am mampu cakap..am doakan awak jumpa yang lebih baik dari saya.. sebab saya tahu, kita masing2 ikhlas kan?sebab famili kita berpisah, insyallah Allah ganti yang baru buat awak...

Salam Sayang...


p/s: kalau awak baca ni Lyn, am minta maaf ye...bye Lyn...bye..am harap one day am akan jmpa jgk Lyn...
Salam aidilfitri


Wednesday, June 19, 2013

Awak bahagia saya lihat, alhamdulillah =)

sangat kelakar bila someone says i am not a failing person...actually i have been fail so many times that i cant count myself...you know your place when you are loser, and you should know yourself when you are winners...at top of that, a person should realise that, it is essential for them to know, Allah gives the hard time and pleasant time in judge of His merciful and His blessing, you should not to worry of His plan for you...

oh...ada terbaca something tadi....wah..best tgk kehidupan awak sekarang, dah makin sopan, kemas, dah jadi lebih muslimah...mungkin dah berubah kot...kalau macam tu alhamdulillah, doa saya selama ni makbul...alhamdulillah, for two years menyepi, tiba2 ada, kadang2 jadi tanda tanya yang banyak, tapi bila tgk tadi, saya sangat senang hati dengan awak, even, betul, i say i hate u, but i still love you as i promise, but nevertheless that is some other thing we can change in time...alhamdulillah... if..if i can return back in time, i prefer not knowing you....because is something so painful and hard to forget you....betul...

Cintakan Allah dahulu, Dia akan bagi cinta pada kita,
Cintakan ilmu dahulu, baru manusia kan terima,
Cintakan manusia terlalu, cinta tu kan layu,
Cinta yang suci ini, belum tentu boleh dimiliki,

Insyallah, if i can help you again in future, am akan bantu, you know what, i learn a lot about Love, too much knowing him, until i realise it is really hard to know him....

p/s: sangat bahagia when diri dah tekde perjanjian, and know what, 80% novel cinta matterhorn dah nak siap..heeee...(novel about myself and my life yg sgt poyo)... oh entry ntah pape kali nih...

Monday, June 3, 2013

Rezeki, jodoh dan ajal itu semua adalah rahsia..

salam,

dalam dok merungut aku pun takde kerja, minggu ni dah 2 syarikat panggil aku kerja, bahagian tanah and BQ, memang best kalau dapat kerja, tapi nak buat cmne, saya setia sangat pada En JPA, jadi terpaksa tolak, oleh itu melepaslah semua itu... Tapi yang pasti, semua ni ada rezeki semata, dah ditetapkan dah pun, xde, kita redha, mungkin ada lebih baik,okeh abis bab Rezeki...

Bab seterusnya, jodoh..Ya Allah, ada seorang hamba wanita ni, dia sangat lembut dan fragile, aku pun hampir fallin love kat dia, tapi, masih tahan, sebab, satu, aku nak bagi everything lepas kahwen. She is so sweet, that i cant remember betapa manisnya dia, miahahaha..dia pandai ambil hati, tapi at the end, dia xde restu maybe dari parent dia. Maybe aku kena ke sana kot, cerita niat hati aku, tapi dalam masa sama terhalang sebab semua ni mungkin xterjadi, sebab aku pun sangat xsihat, n betullah, jodoh itu semua rahsia Allah, dan ada hikmahnya, dan percayalah, saya yang xlengkap ni mungkin xlayak bagi awak..tq dear...second reason adalah bab seterusnya ni,

Ajal...maut..semua ni lagi rahsia, doktor pun pernah memandai bagitau ada 5 bulan, tapi dulu pun xbetul jugak pun, iyep,simptom ada tapi alhamdulillah makin ok, betullah penawar sakit tu ada gembira dan redha dengan diri sendiri... sampai hari ni, sakit pun mampu aku tempuh, in the meantime, i must become much stronger to fight for living...insyallah, kalau Allah bagi subsidi lagi, mybe bukan 5 bulan, maybe 5 tahun, who knows!  






Wednesday, April 3, 2013

Final for diploma in Civil EC110




oh...dah final dah...ekceli macam baru sedar je final..

Alhamdulillah lah, diploma dah nak habis, walaupun macam2 jadi semester ni, aku bersyukur aku kena habiskan juga diploma walau ape pun.

aku baru sedar, dalam tempoh tahun yang lepas, i learn something from my experience. sorry ati, am faham ape ati rasa, am dah rasa dulu, btw, kita kuatkan semangat tau! kita kena ingat, orang dah xsudi, kita bukan ada ape lagi boleh tawar. Tapi, rugilah, dia dah bagi segalanya kat kita, ape lagi dia ada, beruntunglah kita sebab ada lagi yang mahu kan? tak gitu? am menjawab soalan ati secara indirect je.


http://projectillum.com/wp-content/uploads/2013/02/animals-pictures-falling-in-love1.jpg
celake punya itik!


sedar..

huhu...aku sedar, walaupun aku macam ni kena buang2..ramai sayang aku, banyak dah tawar diri..(celaka bajet Hot!) tapi jujurlah..benar...aku xpernah rasa kurang bila i learn this from past year. something that cure and give me insight, Alhamdulillah, semuanya sangatlah baik dan berjalan lancar. Aku dah tak tempang, satu kaki hilang, ramai masih menanti memapahku, oleh itu, believe me, there is always people who always love you..(Itupun kalau kamu Cinta Allah yang utama)...beware, cinta yang kamu pupuk dan kamu tunjuk2 (riak) kalau xpernah diredha, jangan haraplah kekal...nauzubillah...

p/s: setaksihatakuniakucubajadiorangyangsihat..Al Fatihah to Afiq!

Doc says 6 Months tops...Masyallah...dah pendek..