Monday, July 21, 2014

4 years ago...

Dah 4 tahun...lama sangat kot..rasanya banyak kali dah orang cakap bodohnye takde pengganti..hahaha tapi xpe...as long saya boleh tunggu saya tunggu..inshah..janji dulu tetap dalam hati..hmm..Ya Allah..aku patut move on kan?InshaAllah Ya Allah..mudahkanlah urusanku Ya Allah..aku harap one day..this feeling will be hilang..amiin..hmm

Friday, February 14, 2014

Let's say Alhamdulillah..

Alhamdulillah...Insyallah Ya Allah..kuatkan aku Ya Allah..

Gym day...is everyday..all is for my back pain..Actually, i still searching for the cure..Ya Allah gives me hope, gives me strength..Woha..dah berketul tangan nih, dada pun xbleh blah..hahaha..boleh jadi hulk nih..hehh..sudah, habis masa utk poyo..see ya blog!

Thursday, December 19, 2013

Konvokesyen UiTM Arau Perlis 2013 (Diploma In Civil Engineering)















Alhamdulillah Ya Allah, diploma dah habis..terima kasih kepada semua yang dah berbudi kepada saya, hanya Allah yang mampu membalasnya...terima kasih mak abah sebab mak dengan kaki patah pun sanggup datang, abah pun sama..terima kasih semua..love u all

Wednesday, June 19, 2013

Awak bahagia saya lihat, alhamdulillah =)

sangat kelakar bila someone says i am not a failing person...actually i have been fail so many times that i cant count myself...you know your place when you are loser, and you should know yourself when you are winners...at top of that, a person should realise that, it is essential for them to know, Allah gives the hard time and pleasant time in judge of His merciful and His blessing, you should not to worry of His plan for you...

oh...ada terbaca something tadi....wah..best tgk kehidupan awak sekarang, dah makin sopan, kemas, dah jadi lebih muslimah...mungkin dah berubah kot...kalau macam tu alhamdulillah, doa saya selama ni makbul...alhamdulillah, for two years menyepi, tiba2 ada, kadang2 jadi tanda tanya yang banyak, tapi bila tgk tadi, saya sangat senang hati dengan awak, even, betul, i say i hate u, but i still love you as i promise, but nevertheless that is some other thing we can change in time...alhamdulillah... if..if i can return back in time, i prefer not knowing you....because is something so painful and hard to forget you....betul...

Cintakan Allah dahulu, Dia akan bagi cinta pada kita,
Cintakan ilmu dahulu, baru manusia kan terima,
Cintakan manusia terlalu, cinta tu kan layu,
Cinta yang suci ini, belum tentu boleh dimiliki,

Insyallah, if i can help you again in future, am akan bantu, you know what, i learn a lot about Love, too much knowing him, until i realise it is really hard to know him....

p/s: sangat bahagia when diri dah tekde perjanjian, and know what, 80% novel cinta matterhorn dah nak siap..heeee...(novel about myself and my life yg sgt poyo)... oh entry ntah pape kali nih...

Monday, June 3, 2013

Rezeki, jodoh dan ajal itu semua adalah rahsia..

salam,

dalam dok merungut aku pun takde kerja, minggu ni dah 2 syarikat panggil aku kerja, bahagian tanah and BQ, memang best kalau dapat kerja, tapi nak buat cmne, saya setia sangat pada En JPA, jadi terpaksa tolak, oleh itu melepaslah semua itu... Tapi yang pasti, semua ni ada rezeki semata, dah ditetapkan dah pun, xde, kita redha, mungkin ada lebih baik,okeh abis bab Rezeki...

Bab seterusnya, jodoh..Ya Allah, ada seorang hamba wanita ni, dia sangat lembut dan fragile, aku pun hampir fallin love kat dia, tapi, masih tahan, sebab, satu, aku nak bagi everything lepas kahwen. She is so sweet, that i cant remember betapa manisnya dia, miahahaha..dia pandai ambil hati, tapi at the end, dia xde restu maybe dari parent dia. Maybe aku kena ke sana kot, cerita niat hati aku, tapi dalam masa sama terhalang sebab semua ni mungkin xterjadi, sebab aku pun sangat xsihat, n betullah, jodoh itu semua rahsia Allah, dan ada hikmahnya, dan percayalah, saya yang xlengkap ni mungkin xlayak bagi awak..tq dear...second reason adalah bab seterusnya ni,

Ajal...maut..semua ni lagi rahsia, doktor pun pernah memandai bagitau ada 5 bulan, tapi dulu pun xbetul jugak pun, iyep,simptom ada tapi alhamdulillah makin ok, betullah penawar sakit tu ada gembira dan redha dengan diri sendiri... sampai hari ni, sakit pun mampu aku tempuh, in the meantime, i must become much stronger to fight for living...insyallah, kalau Allah bagi subsidi lagi, mybe bukan 5 bulan, maybe 5 tahun, who knows!  






Wednesday, April 3, 2013

Final for diploma in Civil EC110




oh...dah final dah...ekceli macam baru sedar je final..

Alhamdulillah lah, diploma dah nak habis, walaupun macam2 jadi semester ni, aku bersyukur aku kena habiskan juga diploma walau ape pun.

aku baru sedar, dalam tempoh tahun yang lepas, i learn something from my experience. sorry ati, am faham ape ati rasa, am dah rasa dulu, btw, kita kuatkan semangat tau! kita kena ingat, orang dah xsudi, kita bukan ada ape lagi boleh tawar. Tapi, rugilah, dia dah bagi segalanya kat kita, ape lagi dia ada, beruntunglah kita sebab ada lagi yang mahu kan? tak gitu? am menjawab soalan ati secara indirect je.


http://projectillum.com/wp-content/uploads/2013/02/animals-pictures-falling-in-love1.jpg
celake punya itik!


sedar..

huhu...aku sedar, walaupun aku macam ni kena buang2..ramai sayang aku, banyak dah tawar diri..(celaka bajet Hot!) tapi jujurlah..benar...aku xpernah rasa kurang bila i learn this from past year. something that cure and give me insight, Alhamdulillah, semuanya sangatlah baik dan berjalan lancar. Aku dah tak tempang, satu kaki hilang, ramai masih menanti memapahku, oleh itu, believe me, there is always people who always love you..(Itupun kalau kamu Cinta Allah yang utama)...beware, cinta yang kamu pupuk dan kamu tunjuk2 (riak) kalau xpernah diredha, jangan haraplah kekal...nauzubillah...

p/s: setaksihatakuniakucubajadiorangyangsihat..Al Fatihah to Afiq!

Doc says 6 Months tops...Masyallah...dah pendek..